logo bloedsuiker
    Uitgave 6 - 2011, jaargang 26
KOFFIE EN THEE VERKLEINEN KANS OP DIABETES TYPE 2
Het drinken van drie of meer koppen koffie of thee per dag verkleint de kans om diabetes type 2 te krijgen met ongeveer 40%. Dat concluderen onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Bilthoven na langdurig grootschalig onderzoek. Wat koffie betreft komt deze conclusie overeen met eerder gedaan onderzoek. De beschermende werking van thee was voorheen onduidelijk. Sommige studies vonden wel een beschermend effect, andere studies niet. Waarschijnlijk hebben zowel zwarte als groene thee een beschermend effect. Het blijft onbekend waarom koffie en thee de kans op het krijgen van diabetes type 2 verkleinen. Misschien speelt de grote hoeveelheid antioxidanten in koffie en thee een rol. Die voorkomen wellicht een verminderde aanmaak van insuline, zodat geen diabetes type 2 ontstaat.  Meer lezen?

Ga naar www.leesbaaronderzoek.nl.
facebook google plus



thee2