logo bloedsuiker
    Uitgave 4 - 2011, jaargang 26
Achtste EADV-Award voor Caroline Lubach
De achtste EADV-Award van de beroepsorganisatie voor diabeteszorgverleners is op 17 maart 2011 uitgereikt aan Caroline Lubach, verpleegkundig consulent diabetes in het Diabetescentrum van het VU medisch centrum in Amsterdam. De andere twee genomineerden waren Gillian Kreugel, verpleegkundig diabetesconsulent en onderzoeker in het UMC Groningen, en Jacqueline Putker, diabetesverpleegkundige in Tergooiziekenhuizen te Hilversum.

Caroline Lubach heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en de implementatie van de psychosociale zorg aan mensen met diabetes. Haar collega's noemen Caroline een ''rolmodel'' voor de nieuwe diabetesverpleegkundige, waarbij de traditionele verpleegkundige slagvaardigheid wordt gecombineerd met empathie en psychologisch inzicht. Caroline heeft daardoor in de afgelopen jaren een belangrijke stempel gedrukt op het gebied van de psychosociale verpleegkundige diabeteszorg en educatie. Naast haar werk voor de patiënt besteedt zij veel tijd aan het geven van onderwijs en nascholing. Caroline Lubach is nauw betrokken bij diabetesprojecten als DAWN, MIND en PRISMA.

De prestigieuze prijs werd in Nieuwegein uitgereikt tijdens het jubileumcongres van de vijfentwintigjarige EADV. De Award wordt iedere twee jaar toegekend aan een verpleegkundige die een of meer activiteiten heeft verricht die aantoonbaar innovatief, in heel Nederland toepasbaar en uniek zijn. Daarnaast dient een en ander een duidelijke bijdrage te leveren aan het vak van diabetesverpleegkundige. De prijs wordt beschikbaar gesteld door Novo Nordisk B.V. en bestaat uit een geldbedrag van
1.400 euro, te besteden aan de diabeteszorg.


facebook google plusCaroline Lubach spreekt dankwoord uit