logo bloedsuiker
    Uitgave 9 - 2010, jaargang 25
‘Grijze wapperende haardos op een sportfiets’

‘25 jaar geleden, op de donderdag voor Pasen werd bij mij diabetes geconstateerd. Ik kon gelijk aan de suikervrije paaseitjes! De internist bij wie ik voor het eerste gesprek kwam, had bij de ochtendpost de nieuwe insulinepen ontvangen die hij me meteen liet zien. Ik viel met mijn neus in de boter want al snel kon ik er één gaan gebruiken.

Met hardlopen, de hond uitlaten, het (490 km) Pieterpad lopen en zwemmen, bleven de suikers redelijk onder controle. Een rondje van één km werd trainen voor halve marathons en dertien keer meedoen aan een recreatiewedstrijd.
Na een hardnekkige hamstringblessure werden de loopkilometers ingeruild voor fietskilometers. Toen mijn mans racefiets naar mij ging, kon ik gaan lijken op het voorbeeld dat ik jaren eerder gezien had: een 60+ dame met een grijze wapperende haardos op een sportfiets.

We vergeten voor het gemak de ‘frozen shoulders', probleemhanden en soms -voeten, de hernia-operatie en de hypo's. Met de instelling ‘ik heb dit (helaas) maar iedereen heeft wel wat' ... hoop ik ook 35-jaar-diabetes te kunnen vieren.' Margreet van den Heuvel (62)

facebook google plusmargreet vd heuvel