logo bloedsuiker
    Uitgave 9 - 2010, jaargang 25
‘Ik ben nooit meer de oude geweest na drie hartinfarcten’
‘Ik heb diabetes type 1 sinds 1971. Elf jaar was ik. Ik plaste heel veel in bed en viel 16 kilo af in zeer korte tijd! 32 kg woog ik nog maar! De huisarts constateerde diabetes type 1. Dezelfde dag lag ik al in het ziekenhuis. Ik moest leren spuiten op een sinaasappel. Gelukkig had ik het gauw onder de knie. Alles moest elke dag worden uitgekookt en de naaldjes moest je verschillende malen gebruiken.

Al gauw kwamen de wegwerpspuitjes! Moest je nog zelf betalen ook. Mijn ouders werkten er zeer hard voor. Toen ik 27 was werd onze eerste zoon geboren. Al die weken verbleef ik in het ziekenhuis. Ik werd scherp onder controle gehouden. Bevalling ging voorspoedig. Ik kreeg daarna de insulinepen. Wat een vooruitgang! Met 29 jaar kreeg ik een tweede zoon. Ook dit ging voorspoedig. Tot mijn 39ste, toen kreeg ik mijn eerste hartinfarct. Er volgden er nog twee! Daarna kreeg ik een insulinepomp en tot nu toe gaat het prima! Helaas ben ik nooit meer "de oude" geworden na de drie hartinfarcten die ik heb gehad, maar wel gelukkig samen met man en kinderen.

In september 2010 ben ik 25 jaar getrouwd met de liefste man van de wereld! Ik ben gelukkig nooit een muurbloempje geworden. Ik leef gezond en let op de suiker, neem mezelf in acht! en maak er geen probleem van.' Annette Minderman-Jak (51)
facebook google plusannette 074