logo bloedsuiker
    Uitgave 2 - 2010, jaargang 25
Leer meer over uw diabetes met DIEP
Vindt u het soms moeilijk alle informatie die u krijgt van uw diabetesbehandelaren te onthouden, maar wilt u wel graag op een goede manier met diabetes omgaan? Misschien is DIEP dan iets voor u. DIEP (Diabetes Interactief Educatie Programma) is een interactief educatieprogramma voor mensen met diabetes type 2. Het gebruik van DIEP is gratis en u kunt het volgen vanachter uw computer.

Uit onderzoek blijkt hoe belangrijk educatie is voor het reguleren van diabetes. Het verloop van uw diabetes is sterk afhankelijk van hoe u met deze aandoening omgaat. Om het goed te kunnen doen, heeft u kennis nodig. DIEP is opgezet door de Universiteit van Maastricht en financieel mede mogelijk gemaakt door OneTouch® bloedglucosemeters en Novo Nordisk.

DIEP wint DESG-prijs
Eind vorig jaar won DIEP de tweejaarlijkse DESG-educatieprijs. Deze prijs is een initiatief van de Stichting Diabetes Education Study Group (DESG) om projecten, groepen of instellingen te eren die zich op uitzonderlijke wijze hebben onderscheiden op het gebied van diabeteseducatie. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt en bestaat uit een geldbedrag van vijfduizend euro, een oorkonde en een beeldje van Isabel Ruys-Dudok van Heel. 

Meer info www.diep.info. Vergeet niet de luidspreker van uw computer aan te zetten.
facebook google plusDiep2