logo bloedsuiker
    Uitgave 11 - 2009, jaargang 24
Sollicitatieperikelen
Als u diabetes heeft en wilt solliciteren, kunt u voor lastige dilemma’s komen te staan. Wat bent u verplicht te vertellen over uw diabetes en op welk moment in de sollicitatieprocedure? Wat mag u verzwijgen? Wat zegt de wet erover en hoe is de praktijk? Bent u benieuwd naar de antwoorden op deze vragen, bestel dan de Diabc van februari 2009.

De Diabc is het maandblad van Diabetesvereniging Nederland (DVN). Het februarinummer van dit jaar was een speciale uitgave over arbeid, met tips over solliciteren, het groot rijbewijs en problemen op het werk.

Diabetesvereniging Nederland (DVN) geeft regelmatig tips aan mensen met diabetes die een sollicitatieprocedure ingaan of problemen hebben met hun werkgever.
Er wordt vaak gedacht dat mensen met diabetes vaker ziek zijn dan andere werknemers. Dit klopt niet. Tot ver in de vorige eeuw was dat wel zo, maar in 1990 bleek dat er een omslag was bereikt. De voornaamste reden: mensen met diabetes zijn tegenwoordig goed gereguleerd.

Bij Diabetesvereniging Nederland heeft 32 procent van de werknemers diabetes. Maarten Ploeg, directeur van DVN: ‘Juist van iemand met diabetes die vertrouwd is met het dagelijks zelfmanagement, kun je verwachten dat die ook zijn of haar werk goed zal managen. Iedere werkgever die zichzelf serieus neemt, zou kortom op zoek moeten gaan naar deze managers: ze zijn breed georiënteerd, punctueel, gedisciplineerd en weten zo langzamerhand wel hoe het leven in elkaar steekt.’

Heeft u interesse in de Diabc van februari? Word dan lid! Bel de Diabeteslijn (033) 463 05 66 of stuur een e-mail naar info@dvn.nl. Kijk ook eens op www.dvn.nl.
facebook google plussolliciteren
Er wordt vaak gedacht dat mensen met diabetes vaker ziek zijn dan andere werknemers. Dit klopt niet