logo bloedsuiker
    Uitgave 11 - 2009, jaargang 24
Eetjemetonsmee.nl
Brik* met een paddenstoelen- en uienvulling uit Algerije

VOORGERECHT, RECEPT VOOR VIER PERSONEN, BEREIDINGSTIJD: TWINTIG MINUTEN

Benodigdheden:
  • 500 gram paddenstoelen
  • 4 plakjes filodeeg
  • 1 uitje
  • ¼ bosje peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel plantaardige olie
 Voedingswaarden (per portie):
  • 192 kcal
  • 11 gram koolhydraten
  • 14 gram vet (waarvan 5 gram verzadigd vet)
  • 5 gram eiwit

Bereiding:
  • Snijd de ui, de paddenstoelen, de peterselie en de knoflook.
  • Bak de fijngesneden ui en gesneden paddenstoelen ongeveer 15 minuten in plantaardige olie.
  • Voeg (eventueel) de kruiden, peterselie en knoflook, toe.
  • Leg de velletjes filodeeg neer en leg de vulling van paddenstoelen in het midden. Bewaar een klein beetje voor de garnering.
  • Pak de punten van het filodeeg bij elkaar en maak er een buideltje van door de punten in elkaar te draaien.
  • Doe het geheel 10 minuten in de oven op 180 graden.
  • Haal de buideltjes na 10 minuten uit de oven en maak het op met het restant van de paddenstoelen, ui en eventueel wat kruiden.
Tip:
Houd het filodeeg (brik) vochtig. Als je filodeeg blootstelt aan de lucht droogt het snel uit. Het deeg moet vochtig blijven om het te kunnen vormen.

Beperkt budget?
Lees ook  het artikel "Gezond eten met een beperkt budget". Dit recept sluit hier goed bij aan!

Compleet menu?
Wilt u een compleet menu op tafel zetten? Ga dan naar www.eetjemetonsmee.nl voor een bijpassend hoofd- en nagerecht. Eetjemetonsmee.nl is een initiatief van Novo Nordisk.

* Brik is een knapperig gerecht van filodeeg gevuld met groenten, vlees en/of vis. Het komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika. Filodeeg vindt u in het diepvriesvak van de supermarkt.
facebook google plus



Bas-voorgerecht