logo bloedsuiker
    Uitgave 08 - 2009, jaargang 24
Internetadressen voor u geselecteerd
www.afslankacademie.nl

www.afslankacademie.nl streeft een handleiding te zijn voor iedereen die gezond wil leven en z'n gewicht onder controle wil houden. Mensen kunnen er een cursus afvallen en afslanken volgen, compleet met internetbegeleiding. De afslankacademie kijkt naar bestaande afslankmethoden en probeert daar het beste uit te halen. Er wordt gebruik gemaakt van methoden waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze werken. De gezondheidsinformatie op de afslankacademie komt tot stand onder leiding van professor dr. Ivan Wolffers en een team van diëtisten en een nieuwsredactie.

www.beweegkuur.nl

Op deze website kunt u informatie vinden over de BeweegKuur. De BeweegKuur is ontwikkeld voor mensen met (een verhoogde kans op) diabetes type 2. Het programma is gebaseerd op het positieve effect dat bewegen kan hebben op de gezondheid van mensen met diabetes mellitus. De BeweegKuur is op dit moment in de ontwikkelings- en onderzoeksfase. Tot en met 2011 is de BeweegKuur alleen beschikbaar voor een zorgvuldig geselecteerde onderzoeksgroep.

www.nordicwalking.nl en www.fitklik.nl

Simpel gezegd is Nordic Walking wandelen met skistokken. Door deze beweegvorm gebruiken mensen tot 40% meer energie in vergelijking tot gewoon wandelen. Deze sport is erg geschikt voor oudere mensen of mensen die lange tijd niets aan sport hebben gedaan. Nordic Walking is niet blessuregevoelig en ook geschikt voor mensen met gewrichtsproblemen, onder meer omdat er met stokken wordt gelopen. Op bovenstaande sites leest u meer over deze manier van wandelen en waar bij u in de buurt Nordic Walkingclubs zijn.
facebook google plus