logo bloedsuiker
    Uitgave 08 - 2009, jaargang 24
Eetjemetonsmee.nl
Thaise Tom Ka Kai (kokoskippensoep)
Voorgerecht, recept voor vier personen.
Bereidingstijd: 35 minuten


Benodigdheden:
  • 300 gr kipfilet
  • 5 blaadjes kaffir citroenblad (juruk perut)
  • 1 liter kippenbouillon
  • 5 sjalotten
  • 15 gr kokosboter (santen)
  • 225 ml kokosmelk
  • 1 steel citroengras (sereh)
  • 4 el ketjap
  • 30 gr gember
  • 3 tl vissaus
  • 3 rode pepers    

Voedingswaarden (per portie):

  • 280 kcal
  • 15 gram vet (waarvan 6 gram verzadigd vet) 
  • 16 gram koolhydraten  
  • 21 gram eiwit
  • 1900 mg natrium    

Bereiding:

  • Verwarm de olie in de pan.
  • Was de kip en snij deze in kleine stukjes.
  • Bak de kip in een pan rondom bruin.
  • Voeg nu de gesneden sjalotjes, gember, juruk perut, sereh en rode peper toe.
  • Voeg de kippenbouillon toe aan de pan en laat alles, op hoog vuur, enkele minuten inkoken.
  • Voeg de ketjap en vissaus toe om de soep op smaak te brengen.
  • Draai het vuur wat zachter en voeg de kokosmelk en kokosboter toe.
  • Laat alles goed doorkoken en het is klaar om te serveren.

Let op: de blaadjes en de gember in de soep zijn niet om op te eten!

Tip:
Om de soep wat minder scherp te maken, kunt u de zaadjes uit de peper verwijderen en deze weglaten in de soep. Door de pepers goed te wassen maakt u de soep nog minder scherp.

Compleet menu?
Wilt u een compleet menu op tafel zetten? Ga dan naar www.eetjemetonsmee.nl voor een bijpassend hoofd- en nagerecht. Eetjemetonsmee.nl is een initiatief van Novo Nordisk.    

facebook google plus



Fleur