logo bloedsuiker
    Uitgave 07 - 2009, jaargang 24
Diabetesgame voor kinderen
Diabetesvereniging Nederland lanceerde in maart het online zelfmanagementprogramma GRIP® SugarKids, voor kinderen van zeven tot en met elf jaar. Via dit online programma kunnen kinderen met diabetes gamen en leren tegelijk.

Kinderen met diabetes willen graag zelf leren hoe zij zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren, zo blijkt uit onderzoek dat DVN in maart presenteerde. In Nederland hebben momenteel vijfduizend kinderen onder de vijftien jaar diabetes. Per jaar komen daar vijf- tot zeshonderd kinderen bij.
GRIP® SugarKids is een online spel waarmee kinderen hun kennis over diabetes kunnen testen en verbeteren. Het spel wordt al met succes gebruikt in het kinderdiabetescentrum Diabeter. Vanaf nu is het spel ook te spelen via www.dvn.nl.

In de game moeten de kinderen letten op tijd, hoeveel ze bewegen en stress, want al deze factoren hebben invloed op de bloedglucosewaarde. Ook moeten ze regelmatig meten, spuiten en eten om hun waarden op peil te houden. Ouders en vriendjes kunnen meegamen. Op die manier wordt voor iedereen in de omgeving van het kind met diabetes nog duidelijker dat omgaan met je diabetes niet eenvoudig is. In GRIP® Sugarkids staat ook een dagboek waar kinderen al hun dagelijkse meet-, spuit- en eetmomenten kunnen bijhouden. Kinderen kunnen hun behandelaar toestemming geven om hun digitale dossier op GRIP® SugarKids te bekijken

U kunt GRIP® SugarKids spelen als u lid bent van DVN. Het lidmaatschap kost dit jaar voor kinderen van zeven tot en met elf jaar slechts tien euro.

Meer info? Diabeteslijn (033) 46 30 566 of info@dvn.nl
facebook google plusGRIPLOGODEF