logo bloedsuiker
    Uitgave 06 - 2009, jaargang 24
Test uw risico op diabetes
Bent u 45-plus? Dan is het zinvol een Diabetes Risicotest te doen op www.kijkopdiabetes.nl . Deze wetenschappelijk onderbouwde test meet aan de hand van zeven vragen uw risico op diabetes.

Vroege opsporing van diabetes is belangrijk omdat u daarmee complicaties voor kunt zijn. Heeft u een verhoogd risico op diabetes, dan kunt u veel doen om te voorkomen dat u ook daadwerkelijk diabetes krijgt. Onderzoek heeft uitgewezen dat een gezonde leefstijl de kans op diabetes type 2 met de helft kan verminderen. Weet u niet hoe u dit moet aanpakken? Op de site kunt u de hulp inschakelen van een leefgezondcoach voor een persoonlijk leefstijladvies. Verder is op kijkopdiabetes.nl rekening gehouden met mensen van Hindoestaanse, Marokkaanse en Turkse afkomst.

Familieleden verhoogd risico   
Ook op www.diabetesfonds.nl kunnen mensen testen of ze een verhoogd risico op diabetes hebben. Deze test dient als ondersteuning van een actie van het Diabetes Fonds. Deze campagne attendeert mensen met een ouder, broer of zus met diabetes type 2 erop dat zij veel meer kans hebben deze ziekte zelf ook te krijgen. Uit onderzoek van het Diabetes Fonds blijkt dat tweederde van de familieleden niet op de hoogte is van dit verhoogde risico.

In Nederland hebben bijna één miljoen mensen diabetes. Daarvan heeft negentig procent diabetes type 2.
facebook google plus2008 10 drt-cover