logo bloedsuiker
    Uitgave 06 - 2009, jaargang 24
Waarom krijgt mijn dochter een hypo in bad?
Het fijne over hypo’s en hypers
Waarom krijgt mijn dochter een hypo als ze in bad zit? Of, waarom voelt de ene persoon een hypo aankomen bij 4 mmol/l, terwijl de ander nog goed functioneert bij een waarde van 2,6 mmol/l?

Deze en veel meer vragen werden behandeld in de internetuitzending DiabetesLIVE van 23 april jl. In de uitzending stond het onderwerp “hypo’s en hypers” centraal. Internist-endocrinoloog en voormalig hoofdredacteur van Bloedsuiker, Frits Holleman, ging in op de verschijnselen van hypo’s en hypers. Hoe ontstaan ze, waaraan herken je ze en wat zijn de schadelijke gevolgen op de korte en de lange termijn?

Ervaringsdeskundige Fred Amiabel heeft bijna twintig jaar diabetes en deed zijn verhaal als ervaringsdeskundige. Hij verloor zijn baan als Account Manager bij een bank, als gevolg van zijn moeilijk te reguleren diabetes. Inmiddels werkt hij als vrijwilliger bij de Diabetesvereniging Nederland. Aansluitend legde diabetesverpleegkundige Jacqueline Putker uit hoe je op een betrouwbare manier je glucosewaarde kunt meten. Ze benadrukte het belang van het wassen van de handen voor een meting en het goed sluiten van het strippotje na gebruik. Ook ging ze in op de verschillende spuit-technieken voor het toedienen van insuline.

Heeft u deze uitzending gemist?  
Op www.diabeteslive.nl kunt u deze, en vorige uitzendingen van DiabetesLIVE, alsnog bekijken.

DiabetesLIVE is een initiatief van OneTouch® bloedglucosemeters, Novo Nordisk en Diabetesvereniging Nederland.
facebook google plusLogoDiabetesLIVE