logo bloedsuiker
    Uitgave 04 - 2009, jaargang 24
www.eetjemetonsmee.nl
Kogelbiefstuk met bospaddenstoelensaus, aardappelen uit de oven en wilde spinazie

Hoofdgerecht. bereidingstijd 30 minuten

Recept voor vier personen:
  • 400 gr kogelbiefstuk
  • 300 gr bospaddenstoelen
  • 300 gr wilde spinazie
  • 1 kilo aardappelen
  • 1 sjalotje
  • 1 ui
  • 100 ml slankroom (ongezoet)
  • 40 gr plantaardige olie
  • 2 el olijfolie
  • 20 gr zout
  • peper

Voedingswaarden (per portie):
  • 525 kcal
  • 23 gram vet (waarvan 6,5 gram verzadigd vet)
  • 45 gram koolhydraten
  • 35 gram eiwit
  • 2100 mg natrium

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Snij de aardappelen (met schil) in partjes en plaats deze vervolgens in een ovenschaal (eventueel met een teentje knoflook).
  • Besprenkel de aardappelen met olijfolie, peper en zout.
  • Plaats de ovenschaal vervolgens 20 minuten in de oven op 160 graden.
  • Snij de paddenstoelen klein en doe deze samen met een fijngesneden sjalotje en een teentje knoflook in een koekenpan.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de slankroom bij de paddenstoelen en laat deze goed inkoken.
  • Doe plantaardige olie in de pan en laat de pan warm worden.
  • Voorzie de biefstuk van peper en zout en plaats deze vervolgens in de pan.
  • Bak de biefstuk aan alle kanten, ook de zijkanten, medium rare (halfdoorbakken).
  • Doe een beetje olie in de wok en laat deze goed warm worden.
  • Doe de fijngesneden ui in de pan en voeg vervolgens de spinazie toe (blijf goed roeren).
  • Maak het bord op: leg de aardappels en de spinazie op het bord. Snij de biefstuk in reepjes en leg deze ook op het bord. Schep als laatste de saus over de biefstuk.
Compleet menu?
Wilt u een compleet menu op tafel zetten? Ga dan naar www.eetjemetonsmee.nl voor een bijpassend voor- en nagerecht. Eetjemetonsmee.nl is een initiatief van Novo Nordisk.
facebook google plus



roy hoofdgerecht