logo bloedsuiker
    Uitgave 03 - 2009, jaargang 24
Maaike de Boer genomineerd bij Pfizer Persprijs
Columniste Maaike de Boer was 10 februari één van de vijf genomineerden voor de Pfizer Persprijs. Ze werd genomineerd voor haar column “de diabetesterrorist” die in het winternummer van Bloedsuiker 2008 stond.

Juryvoorzitter drs. Ben Crul, hoofdredacteur Medisch Contact en arts, omschreef haar productie als zeer aansprekend, verrassend, confronterend en geestig. Maaike de Boer ontving een sculptuur en een cheque ter waarde van € 1.000,-- voor haar nominatie.

René Steenhorst, medisch journalist van De Telegraaf, kwam als winnaar uit de bus met zijn artikel “Op het juiste pad”. Steenhorst beschrijft hier het gevecht van een man van 53 met ernstig overgewicht en hoge bloeddruk. Op het moment dat bij hem diabetes wordt gediagnosticeerd, realiseert hij zich dat de knop om moet, wil hij nog twintig, dertig jaar mee. Na een moeilijke periode slaagt hij hierin. Stevig wandelen door het polderlandschap is zijn remedie. Het levert hem veel gezondheidswinst op en opent deuren naar een andere manier van leven.

Om zijn journalistieke onafhankelijkheid te waarborgen schonk Steenhorst zijn prijs, ter waarde van € 5.000,--, aan
het Diabetes Fonds.
facebook google pluspfizerpersprijs
Maaike de Boer werd genomineerd voor haar column “de diabetesterrorist” uit het winternummer 2008 van Bloedsuiker. Op de foto vlnr: Michiel Lodewijks van Pfizer,
Maaike de Boer en juryvoorzitter Ben Crul.
foto Bart Versteeg