logo bloedsuiker
    Uitgave 10 - 2008, jaargang 23
Nieuwe FlexPenŽ injecteert lichter en heeft de herkenbaarheid verbeterd
In november introduceerde Novo Nordisk een verbeterde FlexPen® voor de mensen die deze voorgevulde insulinepen gebruiken of gaan gebruiken in combinatie met Levemir®, NovoRapid® of NovoMix®30. In februari 2009 worden ook NovoMix®50 en NovoMix®70 in de verbeterde pen geleverd.

FlexPen® is wereldwijd de meest gebruikte voorgevulde insulinepen. Ter verbetering van de veiligheid heeft Novo Nordisk de kleurstelling van deze insulinepen verduidelijkt. Iedere insuline heeft een eigen kleur. Deze kleuren zijn nu terug te vinden op de verpakking, de patroonhouder en de dop van de pen. Hierdoor wordt het makkelijker om de verschillende insulinesoorten van elkaar te onderscheiden.

Minder kracht
Daarnaast hoeven de mensen bij het toedienen van insuline met de nieuwe generatie FlexPen® dertig procent minder kracht te zetten. Naast deze verbeterpunten zijn de bestaande eigenschappen zoals een tactiele (voelbare) code voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen, een duidelijke hoorbare klik bij het instellen van de dosering en een zeer goede accuraatheid behouden gebleven.
facebook google plusFlexpen