logo bloedsuiker
    Uitgave 10 - 2008, jaargang 23
www.eetjemetonsmee.nl
Kerstrecept
Gestoofde tamme konijnenbout op Italiaanse wijze met geroosterde vergeten groenten

Hoofdgerecht,  bereidingstijd 90 minuten


Ingrediënten voor vier personen:

- 500 gram tamme konijnenbout
- 150 gram olijven
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 30 gram panchetta (Italiaanse ham)
- 100 gram pijnboompitten
- 150 gram pastinaak
- 150 gram zoete aardappel
- ¼ bosje rozemarijn
- ¼ bosje tijm
- ca. 3 eetlepels olie
- 150 gram bospeen
- snufje zout


Voedingswaarden (per portie):
623 kcal, 39 gram vet (waarvan 9 gram verzadigd vet), 24 gram koolhydraten, 45 gram eiwit

Benodigdheden:
Braadslede (2 stuks)


Bereiding  
Strooi een beetje zout over de konijnenbouten. Schroei de konijnenbouten in een met olie verhitte koekenpan dicht aan alle kanten. Leg de konijnenbouten in een braadslede en voeg rode wijn, olijven, zongedroogde tomaten, tijm, pijnboompitten, rozemarijn, panchetta, bouillonblokjes en een beetje water toe. Schuif de braadslede met de konijnenbout voor 90 minuten in de oven op 90 graden.

Braadslede 2 
Schil nu de bospeen, pastinaak en zoete aardappel met een dunschiller en snij deze groente in de lengte door. Leg deze groenten in een 2de braadslede. Hak de tijm en rozemarijn fijn en doe deze bij de groenten in de 2de braadslede. Voeg een schepje honing toe aan de groenten in de 2de braadslede en roer het geheel goed door. Schuif de 2de braadslede
45 minuten in de oven op 90 graden.

Garneer
Haal de twee braadsledes uit de oven. Leg de groenten op een bord, strooi de pijnboompitten over de groenten en leg op de groenten de konijnenbout. Garneer ter decoratie met olijven en kruiden.

Compleet kerstmenu?
Wilt u een compleet kerstmenu op tafel zetten? Ga dan naar www.eetjemetonsmee.nl voor een voor- en nagerecht die goed passen bij bovenstaand hoofdgerecht.
Eetjemetonsmee.nl is een initiatief van Novo Nordisk.
facebook google plus



Rosa-hoofdgerecht