logo bloedsuiker
    Uitgave 09 - 2008, jaargang 23
www.eetjemetonsmee.nl:
Zeeuwse mosselen
Kies een recept van www.eetjemetonsmee.nl

Tagliatelle met Zeeuwse mosselen

Hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 45 minuten


Ingrediënten voor vier personen:
- 250 gram verse tagliatelle
- 1 sjalot
-  500 gram mosselen
- 2 el olijfolie
- 200 ml witte wijn
- basilicumolie
- ½ bos verse basilicum
- ½ Spaanse peper
- 1 ansjovisfilet
- 4 el olijfolie
 

Voedingswaarden (per portie):
305 kcal, 31 gram koolhydraten, 18 gram vet (waarvan 2 gram verzadigd vet), 8 gram eiwit


Bereiding 
Was de mosselen goed met koud water, zodat al het zand weg is. Haal de  mosselen die niet dichtgaan van het koude water eruit. Tik even tegen de schelp, gaat de mossel dan nog niet dicht, gooi deze dan weg.

Fruit een kleingesneden sjalotje in een diepe pan in twee lepels olijfolie en gooi de mosselen erbij. Zet het vuur hoog en roer het geheel goed door.

Als de mosselen goed warm zijn, doe je de witte wijn erbij. Kook dit alles met het deksel op de pan. De mosselen zijn gaar als ze (bijna) allemaal open zijn.

Gooi de mosselen die niet open zijn gegaan weg.

Bereid de verse tagliatelle zoals aangegeven.

Meng alle overige ingrediënten door de basilicumolie en meng dit vervolgens door de mosselen. Voeg ook de uitgelekte tagliatelle toe en roer alles goed door het vocht. Laat het geheel even uitlekken in een vergiet en maak de borden op.

Leuke weetjes
Vroeger waren mosselen alleen te koop als de R in de maand zat (van september tot en met maart). Door de verbeterde techniek kun je ze tegenwoordig gedurende het hele jaar eten.

Mosselen zijn in verschillende maten te krijgen. Jumbo of imperial (groter) geven de grootte aan.

Meer recepten?
Op www.eetjemetonsmee.nl staan meer recepten. Deze site is een initiatief van Novo Nordisk.
facebook google plus



mosselen