logo bloedsuiker
    Uitgave 06 - 2008, jaargang 23
Kies een recept van www.eetjemetonsmee.nl
Taartje van couscous met geroosterde groenten en portobello

(Hoofdgerecht)
Ingrediënten voor vier personen:
- 500 gram couscous (bv. Merza)
- 2 middelgrote trostomaten
- 1,5 el olijfolie
- ½ rode peper
- 1 liter groentebouillon
- 1 courgette
- 4 portobello paddenstoelen
- 1 teentje knoflook
- 2 el fijngehakte verse venkel
- ¼ ui
- 2 el geroosterde amandelen
- 1 tl geraspte limoenschil
- 1 tl gehakte koriander
- 1 tl tijm
- 1 tl gehakte munt

Benodigdheden:
- 1 grote schaal
- Een uitsteker (ronde vorm die open is aan beide zijden. U kunt ook een bierglas gebruiken).

Voedingswaarden (per portie):
- 205 kcal
- 30 gram koolhydraten
- 7 gram vet (waarvan 1 gram verzadigd vet)
- 6 gram eiwit

Bereiding
Kook de couscous in 1 liter groentebouillon. Laat de couscous wellen en stort het in een schaal. Roer er een scheut (ongeveer anderhalve eetlepel) olijfolie doorheen om de korrels los van elkaar te krijgen. Snijd het merendeel van de courgette in de lengte in plakken (bewaar een klein stukje voor later). Snijd ook de trostomaten in plakken van ongeveer 3 cm. Gril de groentes kort aan beide kanten. Hak het overgebleven stukje courgette in kleine stukjes. Bak deze kort in een pan samen met de ui, knoflook, venkel en peper. Roer dit door de couscous en doe door de couscous ook de tijm, munt en koriander. Voeg als laatste de limoenschil toe. Haal uit de portobello paddenstoel, de steel en rooster deze kort aan beide zijde. Leg de uitsteker klaar op een bord en leg er als eerst de geroosterde courgette in. Druk er een laagje couscous in aan, leg de tomaat erop en als laatste de portobello. Haal de uitsteker eraf en garneer met de geroosterde amandelen.

Meer recepten?
Op www.eetjemetonsmee.nl staan meer recepten. Deze site is een initiatief van Novo Nordisk.
facebook google plus



couscoustaartje1