logo bloedsuiker
    Uitgave 03 - 2008, jaargang 23
Ultraman leert kinderen spelenderwijs omgaan met diabetes
Sinds kort kunnen kinderen met diabetes in de lagere schoolleeftijd lid worden van de club van UltraMan™. Om lid te worden kunnen kinderen op de poli een UltraMan-box krijgen vol verrassingen. Zo zit er in de doos een OneTouch® UltraEasy® bloedglucosemeter die ook op de computer kan worden uitgelezen. Deze meter is verkrijgbaar in vier kleuren en kinderen kunnen zelf hun favoriete kleur kiezen. Daarnaast bevat de doos een stripboek en een bordspel voor kinderen. Beide zijn niet alleen leuk maar ook educatief. Voor de ouders of verzorgers zit er een boekje in met allerlei tips over kinderen met diabetes in de lagere schoolleeftijd.
Daarnaast hebben de kinderen en ouders toegang tot de site www.clubultraman.nl. Hier vinden ze veel informatie over diabetes. Ook staat er een online game op de site en kunnen er strips worden gedownload.
Tot slot ontvangen alle leden regelmatig een digitale nieuwsbrief in hun mailbox met seizoensgebonden informatie zoals: kerstmis, terug naar school of op vakantie.

Bij de kinderpoli kun je vragen naar de box van UltraMan. De club van UltraMan is een initiatief van LifeScan.
facebook google plusultraman