logo bloedsuiker
    Uitgave 02 - 2008, jaargang 23
Kies een recept van www.eetjemetonsmee.nl
Gamba's met tros-cherrytomaatjes
(voorgerecht)

Ingrediënten voor vier personen:
- 400 gram tros-cherrytomaatjes
- verse basilicum
- 12 ontdooide gamba's
- gehakte knoflook
- olijfolie
- peper en zout

Voedingswaarden (per portie):
- 137 kcal
- 2 gram koolhydraten
- 7 gram vet (waarvan 1 gram verzadigd vet)
- 17 gram eiwit

Bereiding:
Ontdoe de ontdooide gamba's van de kop en de schil. Snijd de rug van de staarten voorzichtig in zodat u het darmkanaaltje kunt verwijderen. In de meeste gevallen is deze zwart van kleur, maar het kan ook zijn dat deze transparant is. De volgende stap is het in drieën snijden van de gamba. Doe ze in een bakje en zet ze afgedekt in de koelkast totdat u ze nodig heeft.
Was de snijplank en het gebruikte mes. Snijd de tomaatjes in vieren. Snijd de basilicum in ragfijne reepjes.
Bestrooi de gamba's met peper en zout en bak ze in olijfolie in een hete koekenpan totdat ze mooi bruin en krokant beginnen te worden. Voeg de gesneden tomaat toe en houd het vuur hoog totdat de tomaat een beetje zachter begint te worden en van structuur begint te veranderen. Doe de gehakte knoflook erbij, en breng het gerecht op smaak met peper en zout. Na een minuut of drie/vier kan de basilicum erbij en mag het vuur uit. Serveer het gerecht in een kommetje of in een diep bord.

Tip:
Snijd de basilicum zo laat mogelijk om verkleuring en smaakverlies te voorkomen.


Meer recepten?

Op www.eetjemetonsmee.nl staan meer recepten en tips die lekker en gezond zijn voor mensen met diabetes. Bovendien ziet u op de site hoe de recepten bereid worden en geeft diëtiste Corine Vernooij uitleg over de gezondheidsaspecten van het recept.
www.eetjemetonsmee.nl is een initiatief van Novo Nordisk.
facebook google plus



garnalen